Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

antizel

9. 11. 2007 17:51
nemám nic proti ekologii

, ale mám velké výhrady ke způsobům prosazování "své" pravdy , ze strany některých ekoaktivistů. Opět je doba kdy každý kdo nesouhlasí , nebo pochybuje o správnosti teorie je vláčen bahnem a napadán jako zpátečník( v lepším případě)

takto začínali i nacisti a komunisti 

Kdo nechtěl( v případě komunistů)  polupracivat na štěstí pracujícího lidu .................... 

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

9. 11. 2007 10:51
Souhlas

Bohužel však do té domluvy mezi lidmi zasahují nejrůznější pomatenci. Ti, protože hlásají "ušlechtilé" myšlenky nabalí na sebe další spoustu hlupáků a výsledkem je ještě větší průšvih, než kdyby se lidi nedomluvili. Obávám se, že se nám na svět klube nová zelená totalita. Záleží opravdu jen na nás, jestli se domluvíme, nebo budem tenhle "bolševník" zalívat a okopávat...

0 0
možnosti

Jarda

9. 11. 2007 10:49
Paní Nosková, začněte u sebe.

Místo všeobecné kritiky změňte své vlastní chování.

Přestaňte nakupovat oblečení podle módy na jednu sezónu. Přestaňte se líčit a barvit si vlasty. Přestaňte používat parfémy a voňavky a šampóny a pěny... Přestaňte kupovat chvilky pro tebe a aha a překvapení a další ženské časopisy. Přestaňte odebírat elektrický proud kvůli sledování růžovky a vyvolených a pojišťovny štěstí a podobných blivajzů.

Začněte s omezováním zbytné spotřeby u sebe. Pak teprve budete mít právo kárat spotřebu jiných.

0 0
možnosti

Věra Nosková

10. 11. 2007 8:58
Re: Paní Nosková, začněte u sebe.

Anonymní Jardo,

Vaší představě dělá dobře vidět mě jako náruživou konzumentku blivajzů, musím Vás ale zklamat. Ženské časopisy a bulvár si nekupuju, na popsané seriály nekoukám, natož na vyvalené, po módních hadříčcích nepátrám, nekupuju si zlato, kožichy ze srsti zvířat, šetřím elektřinou, třídím odpad, nejezdím autem atd. Je to málo, budiž, ale zaměřte svůj vzteklý posměch jinam. Nejspíš Vás něčím podobným dráždí osoba Vám blízká.

0 0
možnosti

Milan1

9. 11. 2007 10:45
Len na doplnenie

Momentálne je tuším najväčším znečisťovateĺom USA, ale pozor, druhá je Čína a vzhĺadom na jej prudký ekonomický rozvoj celkom určite preberie toto nelichotivé prvenstvo.A teraz porovnanie - USA  má 0,3 mld ovyvateĺov, Čína 1,3 mld.Ak povieme, že sa máme uskromniť v nárokoch - platí to aj pre Čínu ? Neuskromňovala sa dosť doteraz ?Máme vôbec nejaké morálne právo jej brániť v rozvoji ?

...

A to je tu mimochodom čochvíľa najľudnatejšia krajina sveta - India.

Tam už našťastie nie sú hladomory, ale snaha jej obyvateĺov žiť "lepšie" je tiež legitímna.Ja vidím cestu jedine v zmene technológii a vývoji, ktorý umožní určitý životný štandard  pri oveľa lepšom využitína zdrojov.

0 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Prozaička, autorka románů Bereme, co je, Obsazeno, knížky textů Ať si holky popláčou. Novinářka (1991 - 2002),nyní externí a příležitostná. Členka PEN klubu a Českého klubu skeptiků Sisyfos.